Taylor Alison Swift
 
Taylor Alison Swift je poznata američka pop-country pevačica i tekstopisac koja se u Srbiji proslavila singlom Love Story!

Taylor je rodjena 13. decembra 1989. godine u SAD-u, u malom mestu u državi Pensilvaniji. Otac Scott je broker, a mama Andrea je domaćica. Ima jednog mlađeg brata, Austina. U četvrtom razredu je pobedila na nacionalnom takmičenju u poeziji sa pesmom Monster In My Closet dugom tri strane.


U 2006. godini je izdala svoj debi singl Tim McGraw, koji je dostigao 6. poziciju na kantri listama. U oktobru iste godine izdala je debi album koji je nazvala po sebi - Taylor Swift, na kom je bilo 5 hit singlova na Bilbordovoj listi Hot Country Songs i 3 puta je proglasen Multi-Platinum albumom od strane RIAA. The New York Times je opisao Taylor kao "jednu od najboljih pisaca pop muzike, najbolji sledbenik kantri muzike i u kotaktu sa duševnim životom više od većine odraslih".

Prema Nielsen SoundScan, Taylor je bila najprodavaniji izvođač u 2008. godini u Americi sa prodajnim tiražom više od 4 miliona albuma. Njeni albumi Fearless i Taylor Swift su 2008. godinu završili na pozicijama 3 i 6,  sto je za svaku pohvalu, sa prodajama od 2 100 000 i 1 500 000 albuma. Ona je bila prvi izvođač u istoriji Nielsen SoundScan da ima 2 različita albuma u Top 10 na kraju jedne godine na nekoj listi. Fearless je bio na prvom mestu liste Billboard 200 jedanaest nedelja. Ni jedan album od 1999-2000 godine se nije toliko dugo zadržao. To je takodje prvi put da ženska pevačica kantri muzike ostane na prvom mestu duže od osam nedeljana listi The Billboard 200. Sredinom januara 2009. godine, Taylor je postala prvi izvođač u istoriji kantri muzike da dostigne 2 000 000 skinutih pesama sa 3 različite numere. Na kraju nedelje, 8. februara 2009., njen singl Love Story je postao kantri pesma sa najviše plaćenim skidanjem u istoriji i prva kantri pesma na prvom mestu liste Mainstream Top 40.